Antonyms – are pair of words that have opposite meanings

In the following the questions choose the word which is the opposite of the given word.

1. Otiose
A.Nominal
B.Necessary
C.Binding
D.Notional

Correct Answer: Option (B)



2. STRINGENT
A. General
B. Vehement
C. Lenient
D. Magnanimous

Correct Answer: Option (C)

3. MINOR
A. Big
B. Major
C. Tall
D. Heavy

Correct Answer: Option (B)

4. Concurrent
A.Outdated
B.Consecutive
C.Useless
D.Captive

Correct Answer: Option (B)

5. REVEALED
A. Denied
B. Concealed
C. Ignored
D. Overlooked

Correct Answer: Option (B)

6. ESSENTIAL
A. Extra
B. Noughts
C. Minors
D. Trivial

Correct Answer: Option (A)



7. HYPOCRITICAL
A. Gentle
B. Sincere
C. Amiable
D. Dependable

Correct Answer: Option (B)

8. Gentile
A.Jew
B.Heathen
C.Irreligious
D.Monotheist

Correct Answer: Option (A)

9. Premature
A.Timely
B.Delayed
C.Late
D.Overdue

Correct Answer: Option (D)

10. Ancestry
A.Generation
B.Children
C.Posterity
D.Follower

Correct Answer: Option (C)

All the questions are verified by experts. In case, if you detect any error then please inform us. We will update it as soon as possible.

You May Also Like

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

1 Comment

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Thanks for subscribing! Please check your email for further instructions.

Also let’s connect on social channels

Join us. We are social.

Join us. We are social.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.