English Appropriate Word or Phrases – Find out the Appropriate word among them?

English Appropriate Word


English appropriate word


Direction: Choose the appropriate word to fill the blank which best fits the meaning of the sentence as a whole.

Q1. There was a serious …….. between the two brothers.
A.Alliteration
B.Altercations
C.Alteration
D.Aberration
E.Avarice

Correct Answer: Option B

Q2. I think they allow their children too much ……..
A.Levity
B.Lassitude
C.Latitude
D.Liberality
E.Longitude

Correct Answer: Option C

Q3. No matter what …….. come our way, we should not lose our temper.
A.Provocations
B.Distractions
C.Persons
D.Temptations
E.Disgrace

Correct Answer: Option A

Q4. In high school many of us never realized the importance that grammar would …….. in later life.
A.Exercise
B.play
C.portray
D.figure
E.role

Correct Answer: Option B

Q5. American countries, were …….. detained and later destroyed or returned to India.
A.firstly
B.Initially
C.starting
D.exchanged
E.firmly

Correct Answer: Option B




Q6. If this debate would have taken some time back then a majority in the …….. would have voted against the motion.
A.spreads
B.public
C.commoners
D.audience
E.mob

Correct Answer: Option B

Q7. Both of our debaters agree that the euro has not …….. economic convergence, as many had hoped.
A.progressed
B.implemented
C.promoted
D.increased
E.diverted

Correct Answer: Option C

Q8. The changes are a big turn around, ……… for Germany, which had blocked any such move this year.
A.special
B.especially
C.automatically
D.liquidity
E.normally

Correct Answer: Option B

Q9. A brand new …….. for lovers of the great outdoors is being readied on the outskirts of the Pink city.
A.area
B.spot
C.place
D.valley
E.space

Correct Answer: Option B

Q10. The survey provided …….. and transparent information.
A.analysis
B.technology
C.relevant
D.truly
E.advise

Correct Answer: Option C


Although all the questions are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it immediately.

You May Also Like

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

1 Comment

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.