Games and Sports : Best for any competition exam in India


Games and sports


games and sports
Q1. Who was the first Indian to win an individual medal in Olympics?
A. PT Usha
B. Karm Malleshwari
C. Milkha Singh
D. KD Yadav

Correct Answer: Option (C)

Q2. Who was the man of the match of the 2011 World Cup final?
A. MS Dhoni
B. Yuvaraj Singh
C. Gautam Ghambir
D. None of the above

Correct Answer: Option (A)

Q3. What is the me of the 2012 ‘Summer Olympics’ mascot?
A. Waldi
B. Wenlock
C. Syd
D. Izzy

Correct Answer: Option (B)

Q4. India’s flag bearer at opening ceremony of the 2012 London Olympic Games was
A. Sushil Kumar
B. Gagan rang
C. Leander Peas
D. Sai Nehwal

Correct Answer: Option (B)

Q5. Who among the following is Youngest Tennis official of India
A. Sagar Kashyap
B. Prakash Padukone
C. veen Kembavi
D. Gopichand Pullela

Correct Answer: Option (A)

Q6. Which one of the following countries host the Hopman Tennis Cup?
A. England
B. Australia
C. France
D. Spain

Correct Answer: Option (B)

Q7. Which one of the following games is associated with the Sultan Azlan Shah Cup?
A. Cricket
B. Football
C. Hockey
D. Lawn Tennis

Correct Answer: Option (C)

Q8. Which one of the following founded the Intertiol Olympic Committee to organize the Olympic Games in 1894?
A. Pierre de Coubertin
B. Joseph Henry Bacquerel
C. Louise Friesher
D. None of the above

Correct Answer: Option (A)

Q9. Which one of the following countries has won the highest number of the Davis Cup in open era?
A. United States
B. Australia
C. England
D. Italy

Correct Answer: Option (A)




Q10. bWhich one of the following countries has hosted the first Asian Games?
A. China
B. Japan
C. South Korea
D. India

Correct Answer: Option (D)


Although all the questions are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it immediately.

You May Also Like

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.