Important dates and days : suitable for any competitive


Important dates and days


dates and days
Q1. When is World Intellectual Property Day, recognized by the UN is observed?
A. December 11th
B. December 20th
C. April 29th
D. Second Wednesday of October

Correct Answer: Option (C)

Q2. When is World Ocean Day observed?
A. December 11th
B. June 8th
C. September 15th
D. October 27th

Correct Answer: Option (B)

Q3. First Indian Arctic Expeditions was launched in the year
A. 2004
B. 2005
C. 2006
D. 2007

Correct Answer: Option (D)

Q4. The World Day to Combat Desertification is observed every year on
A. 4th May
B. 17th June
C. 14th August
D. 3rd October

Correct Answer: Option (B)

Q5. When International Day is for the Eradication of Poverty, recognized by the UN is observed?
A. August 11th
B. August 29th
C. October 17th
D. December 9th

Correct Answer: Option (C)

Q6. May 4th is observed as
A. International Cooperative Day
B. United Nations Day for South-South Cooperation
C. European Day of Languages
D. International Firefighters’ Day

Correct Answer: Option (D)

Q7. January 6th is observed as
A. World Day for War orphans
B. United Nations Day for South-South Cooperation
C. World Telecommunication Day
D. International Human Solidarity Day

Correct Answer: Option (A)

Q8. The UNESCO declared 2011 as the international year of
A. International Year of Biodiversity
B. International Year of Youth
C. International Year of Chemistry
D. Elderly persons

Correct Answer: Option (C)

Q9. September 21st is observed as
A. World day for War orphans
B. United Nations Day for South-South Cooperation
C. World Immunisation Day
D. World Alzheimer’s Day

Correct Answer: Option (D)




Q10. November 10th is observed as
A. World day for War orphans
B. United Nations Day for South-South Cooperation
C. World Immunisation Day
D. World Alzheimer’s Day

Correct Answer: Option (C)


Although all the questions are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it immediately.

You May Also Like

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.