Logical order of Words – Solved Questions and Answers

logical Order Of words: It is very important for competitive exams now a days. In this section you can learn Verbal Reasoning Questions based on “Logical order of Words” and improve your skills in order to face the interview, competitive examination and various entrance test like CAT, TET, GATE, GRE, MAT, Bank Exam, Railway Exams etc.

Logical order of Words

Q1. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. South America
2. Africa
3. Europe
4. North America

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 3, 1, 4, 2
(C) 2, 4, 3, 1
(D) 2, 4, 1, 3

Correct Answer: Option D
Answer Explanation:
2, 4, 1, 3
Africa – North America – South America – Europe

Q2. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. Farmer
2. Seed
3. Food
4. Cultivation

(A) 1, 3, 4, 2
(B) 1, 4, 3, 2
(C) 1, 2, 4, 3
(D) 1, 2, 3, 4

Correct Answer: Option C
Answer Explanation:
1, 2, 4, 3
Farmer – Seed – Food – Cultivation

Q3. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. Tree
2. Wood
3. Seed
4. Plant

(A) 3, 1, 2, 4
(B) 3, 4, 1, 2
(C) 2, 3, 1, 4
(D) 4, 1, 2, 3

Correct Answer: Option B
Answer Explanation:
3, 4, 1, 2
Seed – Plant – Tree – Wood

Q4. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. Vegetable
2. Cutting
3. Cooking
4. Food

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 1, 4, 3, 2
(C) 1, 2, 3, 4
(D) 4, 1, 2, 3

Correct Answer: Option C
Answer Explanation:
1, 2, 3, 4
Vegetable – Cutting – Cooking – Food

Q5. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. Honey
2. Flower
3. Honey Bee
4. Wax

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 3, 1, 4, 2
(C) 4, 1, 2, 3
(D) 1, 2, 3, 4

Correct Answer: Option A
Answer Explanation:
2, 3, 1, 4
Flower – Honey Bee – Honey – Wax




Logical order of Words

Q6. Arrange the words in a meaningful, logical order and then select the appropriate sequence from the alternatives given below.
1. Weaving
2. Cotton
3. Cloth
4. Thread

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 2, 3, 4, 1
(C) 2, 4, 3, 1
(D) 2, 4, 1, 3

Correct Answer: Option D
Answer Explanation:
2, 4, 1, 3
Cotton – Thread – Weaving – Cloth

Q7. Arrange the given words as per order in the dictionary.
1. Zephyr
2. Zodiac
3. Zenith
4. Zig-zag

(A) 3, 1, 2, 4
(B) 3, 1, 4, 2
(C) 2, 3, 1, 4
(D) 4, 1, 2, 3

Correct Answer: Option B
Answer Explanation:
3, 1, 4, 2
Zenith – Zephyr – Zig zag – Zodiac

Q8. Arrange the given words as per order in the dictionary.
1. Chemistry
2. Chamber
3. Cheap
4. Cheerful

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 2, 3, 4, 1
(C) 1, 2, 4, 3
(D) 1, 2, 3, 4

Correct Answer: Option B
Answer Explanation:
2, 3, 4, 1
Chamber – Cheap – Cheerful – Chemistry

Q9. Arrange the given words as per order in the dictionary.
1. Genesis
2. Gender
3. Gently
4. General

(A) 2, 3, 1, 4
(B) 2, 4, 1, 3
(C) 4, 1, 2, 3
(D) 3, 1, 2, 4

Correct Answer: Option B
Answer Explanation:
2, 4, 1, 3
Gender – General – Genesis – Gently

Q10. Arrange the given words as per order in the dictionary.
1. Billion
2. Bifurcate
3. Bilateral
4. Bilirubin

(A) 4, 1, 2, 3
(B) 2, 3, 4, 1
(C) 3, 1, 2, 4
(D) 1, 2, 3, 4

Correct Answer: Option B
Answer Explanation:
2, 3, 4, 1
Bifurcate – Bilateral – Bilirubin – Billion


Although all the questions of logical Order Of words are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it immediately.

You May Also Like

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.