One word Substitution – English grammar and Composition

One word Substitution

 

Q1. A person who eats too much
A.Verbose
B.Connoisseur
C.Garrulous
D.Glutton

Correct Answer: Option D

Q2. A person who listens to the conversation of others
A.Peep
B.Earful
C.Eavesdropper
D.Peek

Correct Answer: Option C

Q3. A person who is opposed to intellectual progress
A.Intelligence
B.Obscurant
C.Pacifical
D.Irascible

Correct Answer: Option B

Q4. A person who expresses his thoughts freely with others
A.Extravagant
B.Extrovert
C.Introvert
D.Ambivalent

Correct Answer: Option B

Q5. A person whose thoughts are turned inward
A.Introvert
B.Ambivalent
C.Inverse
D.Sociable

Correct Answer: Option A

Q6. A person who has a sweet and friendly nature
A.Amicable
B.Amen
C.Amiable
D.Amity

Correct Answer: Option C

Q7. A person who is easily annoyed
A.Dejected
B.Bad Tempered
C.Angry
D.Irascible

Correct Answer: Option D

Q8. A person who possesses a gloomy nature
A.Demise
B.Despondent
C.Delusion
D.Allusion

Correct Answer: Option B

Q9. A person always looking for quarrels
A.Quarrelsome
B.Ignitable
C.Bellicose
D.Zealous

Correct Answer: Option C

Q10. A person who has extensive knowledge
A.Erudite
B.Omniscient
C.Commensurate
D.Educate

Correct Answer: Option A


Although all the questions are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it immediately.

You May Also Like

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.