Voice Change Examples – Active voice to passive voice

Voice Change Examples and quizzes

 

Direction: In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in the Passive/Active voice

Q1. The town was destroyed by an earthquake.
A.An earthquake has destroyed the town.
B.An earthquake destroyed the town.
C.An earthquake had destroyed the town.
D.An earthquake was destroyed the town.

Correct Answer: Option B
Read More: Voice change examples Click here

Q2. They greet me cheerfully every morning.
A.Every morning I was greeted cheerfully.
B.I am being greeted cheerfully by them every morning.
C.I am greeted cheerfully by them every morning.
D.Cheerful greeting is done by them every morning to me.

Correct Answer: Option C

Q3. Did she do her duty?
A.Was her duty done by her?
B.were her duty done by her?
C.Did her duty do by her?
D.Does her duty done by her?

Correct Answer: Option A

Q4. The teacher was pleased with the boy’s work.
A.The boy’s work pleased the teacher.
B.The boy’s work had pleased the teacher.
C.The boy’s work has pleased the teacher.
D.The boy’s work has been pleased the teacher.

Correct Answer: Option A

Q5. Darjeeling grows tea.
A.Tea is being grown in Darjeeling.
B.Let the tea be grown in Darjeeling.
C.Tea grows in Darjeeling.
D.Tea is grown in Darjeeling.

Correct Answer: Option D




Voice Change Examples

Q6. The tiger was chasing the deer.
A.The deer had been chased by the tiger.
B.The deer was being chased by the tiger.
C.The deer was been chased by the tiger.
D.The deer chased by the tiger.

Correct Answer: Option B

Q7. The building was damaged by the fire.
A.The fire had been damaged the building.
B.The fire had damaged the building.
C.The fire has damaged the building.
D.The fire damaged the building.

Correct Answer: Option D

Q8. They have built a perfect dam across the river.
A.Across the river, a perfect dam was built.
B.A perfect dam has been built by them across the river.
C.A perfect dam should have been built by them.
D.Across the river was a perfect dam.

Correct Answer: Option B

Q9. She has written a novel.
A.A novel has been written by her.
B.A novel had been written by her.
C.A novel was written by her.
D.A novel has written by her.

Correct Answer: Option A

Q10. By whom were you taught French?
A.Who teaches you French?
B.Who has taught you French?
C.Who taught you French?
D.Who was taught you French?

Correct Answer: Option C
Read More: Voice change examples Click here

Exercise Time : Voice Change (1)

Dear student, You have completed reading 10 questions. It's time to test your progress.
The town was destroyed by an earthquake.
Did she do her duty?
Darjeeling grows tea.
The building was damaged by the fire.
She has written a novel.
Complete the form below to see results
Exercise Time : Voice Change (1)
You got {{userScore}} out of {{maxScore}} correct
{{title}}
{{image}}
{{content}}

Although all the questions of “Voice change examples” are verified by experts, in case if you detect any error in this page then please inform us, we will update it as soon as possible.

You May Also Like

About the Author: GFC Staff

Our staff explores the Internet what’s possible and share knowledge and information with career seekers. They also Like to dig into various leading newspapers, important books, magazines etc. for important questions and MCQs. The team is led by Iqbal Hussain

3 Comments

Leave a Reply

Thanks for choosing to leave a reply. Your opinions and comments are very important to us, and your email address will NOT be published. If you need a private conversation then use our contact form. Please add an avatar if you do not have and make the comment section more beautiful.

Join us. We are social.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.

Subscribe to get FREE updates

gfc-newslater
Join 1000s of readers around the globe. Don’t worry. We also don’t like Spam. We are weekly.